Eén jaar Zeemanshuis The Bridge

Eén jaar zeemanshuis The Bridge

 

Woensdag 6 september 2017 stonden de deuren van Zeemanshuis The Bridge te Oostvoorne één jaar open. Een jaar van opnieuw pionieren, maar de verwachtingen zijn ruim overtroffen.

 

Vele bezoekers

In het afgelopen jaar hebben vele bezoekers de weg naar The Bridge gevonden. 2400 zeevarenden zijn opgehaald en weggebracht door de vrijwillige chauffeurs in de door de Stichting Welzijn Zeevarenden gesponsorde bus. Er is inmiddels al behoefte aan een tweede bus, maar voorlopig mag het Zeemanshuis gebruik maken van een taxibedrijf. De kosten worden betaald door het Port Welfare Committéé.

Rotterdam-Europoort

Vijf jaar geleden ontstond het idee om een zeemanshuis te starten in de regio Rotterdam-Europoort. Na het sluiten van het “De Beer”, was er niets meer in de regio waar de zeevarenden naar toe konden. Iets wat niet te verkopen was voor de grootste haven van Europa. Dit vonden de leden van  de inmiddels opgerichte Stichting ISC-LCO ook. In samenwerking met diverse partijen, waaronder het Havenbedrijf Rotterdam NV en de Port Welfare Commitée, is The Bridge opgestart in Oostvoorne.

Gevierd

De vrijwilligers hebben het jubileum met zijn allen gevierd door een mooie taart aan te snijden. Voor de zeevarenden was er een stuk cake bij het gratis kopje koffie. Zonder deze vrijwilligers kan The Bridge niet draaien. Nog steeds zijn wij op zoek naar meer vrijwilligers voor de functie van gastheer/vrouw en/of chauffeur. Interesse? manager@isc-thebridge.com